Balansering

Obalanserade däck kan leda till att de slits ojämnt och ger sämre grepp.

Så balanserar vi dina hjul:

Vid balansering tas gamla balanseringsvikter och smuts bort innan hjulet sätts upp i en maskin. Balanseringsmaskinen upptäcker obalans som ger upphov till att hjulet skapar vibrationer. Med hjälp av balansmaskinens laserpekare placeras vikter på hjulet som neutraliserar obalansen. Ibland krävs att däcket lossas och roteras på fälgen för att nå ett bra resultat. Nya balanseringsvikter till personbilar är alltid fria från bly. Istället används normalt zink eller stål.

images

Däckhotell

Rätt förvaring ökar livslängden på däck. Att däck åldras visste du kanske, men att detta varierar beroende på hur däcken förvaras var möjligen en nyhet. Om du gör rent hjulen ordentligt, och placerar dem mörkt och svalt, åldras dina däck långsammare. Om du låter oss på Däckhuset förvara däcken åt dig i vårt däckhotell kan du vara säker på att de hanteras på bästa möjliga sätt.

images (3)

Däckreparationer

Vi följer alltid de normer och krav DRF ställer gällande reparationer av resp. däcktyp. Vi använder oss bara av beprövade och godkända reparations matrial. Vår personal är utbildad på de reparationer vi utför.

Jourservice

Med vår fullt utrustade servicebil har vi på Däckhuset Jourservice dygnet runt, året runt.

Ring oss på: 0910-17031